Arròs amb pelletes d’abadejo
Molt nostre
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 150 g de pells d’abadejo
- 1 l de caldo de peix
- 4 creïlles
- 2 pimentons
- 3 alls
- Cúrcuma
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Llavem les pells i les tallem a trossos, les saltegem i les reservem.
- Sofregim les creïlles tallades a làmines i el pimentó tallat a tires i ho reservem.
- Saltegem dos alls i hi incorporem l’arròs i el sofregim.
- Hi aboquem el caldo de peix i ho deixem coure.
- Al cap d’uns minuts, hi afegim els pimentons, les creïlles i la pell de l’abadejo.
- Ho deixem coure fins que l’arròs estiga cuit.
- Fem un allioli amb cúrcuma.
- Ho deixem reposar abans de servir-ho.
Nutrició: pell de peix.
Al contrari del que se sol creure, menjar-se la pell del peix no suposa cap perill per a la salut per tòxics acumulats com el mercuri o semblants. N’hi pot haver, però de la mateixa manera que en la resta de peix. El seu contingut nutricional és irrellevant, llevat dels àcids omega-3 i el col·lagen que aporta.
El col·lagen és la proteïna fibrosa i el component principal de les capes intercel·lulars o teixits conjuntius. A més de per a la cuina, la pell de peix s'utilitza en biomedicina i cosmètica com a apòsit per a ferides i com a complement alimentari per a la prevenció i tractament de problemes osteoarticulars. S’han fet experiments amb la pell de la tilàpia, un peix d’origen africà; una vegada neta i esterilitzada, es col·loca en les zones afectades per cremades i dona bons resultats en la cicatrització.