Arròs de pilota i blanquet
Amb essència de putxero
La proposta de hui és una recepta molt tradicional i molt "potent". Pareu atenció a aquest arròs de pilota, blanquet, botifarra i cigrons, que reanima un mort!
Necessitarem:
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 200 g de pilota valenciana
- 150 g de cigrons cuits
- 100 g de blanquet
- 100 g de botifarra
- 1,5 l de caldo de pollastre
- 3 alls
- 1 tomaca
- 1 ceba
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- En una paella, sofregim la pilota i l’embotit, i ho reservem.
- En el mateix oli, sofregim l’all i la ceba.
- Hi afegim el pebre roig, la tomaca i ho sofregim.
- Hi incorporem l’arròs i el sofregim una miqueta.
- Hi agreguem el caldo calent i ho rectifiquem de sal.
- Hi incorporem els cigrons i ho deixem coure uns 15 minuts.
- Al final de la cocció, hi incorporem la pilota i l’embotit trossejats.
El blanquet i la pilota
El blanquet és un embotit tradicional de la cuina de la Comunitat Valenciana, que també s’ha estés a Múrcia i a les illes Balears, on l’han adoptat amb molt de “carinyo” i li tenen gran devoció. Podria definir-se com una botifarra blanca, ja que deu el seu color a l'absència de sang amb què s’elabora la botifarra comuna. Tècnicament, podríem dir que és una salsitxa cuita. El gust característic del blanquet radica en la combinació d'espècies que s'utilitzen per a la preparació. La canella, el pebre i el clau són imprescindibles, i a vegades, també s'utilitzen pebre roig i anís.
La pilota valenciana, a més de ser el nostre esport autòcton, és l’ingredient estrella del putxero. Aquesta mandonguilla se sol fer amb carn de porc picada, pa ratllat, pinyons, julivert, pimentó, ou i una mica de llima. En algunes zones s'embolica en una fulla de col, i a totes les carnisseries en podem trobar ja fetes.