Directes
Ara en la televisió
XINO XANO
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

Arròs de polp a la brasa i verduretes

Intermedi
40 minuts
4 persones

Amb Kike Jiménez

Arròs de polp a la brasa i verduretes
27 d'octubre 2023 - 20:05
  • 380 g d’arròs redó
  • 2 potes de polp cuites
  • 1 cap de polp cuit
  • 700 ml de caldo de cocció del polp
  • 1400 ml de caldo de peix
  • 75 g de salmorreta
  • 40 g de tirabecs
  • 20 g de col llombarda en vinagre
  • 60 g de bajoqueta
  • 60 g de floricol
  • 1 ceba xinesa
  • 2 carxofes
  • 2 bolets xiitake
  • Pebre roig de la Vera
  • ½ carlota groga
  • ½ carlota taronja
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim el cap del polp.
  2. Hi afegim la floricol, les carlotes i la bajoqueta.
  3. Hi incorporem les carxofes i el xiitake.
  4. Hi agreguem la salmorreta.
  5. Hi aboquem el caldo de polp i ho deixem reduir.
  6. Hi incorporem la carabasseta i l’arròs i ho sofregim.
  7. Hi aboquem el caldo i ho rectifiquem de sal.
  8. Ho deixem coure un total de 16 minuts.
  9. Ho servim amb la pota del polp, la ceba i els tirabecs.
  10. Ho acabem amb col llombarda i pebre roig.

Nutrició: polp

El polp té un alt contingut en proteïnes d’alt valor nutritiu, és baix en greixos i colesterol, i la seua aportació calòrica també és baixa. Pel que fa als minerals, destaca el seu contingut en potassi, calci, sodi i, sobretot, iode. Entre les vitamines, destaquen les del grup B, sobretot els folats, i la vitamina E.

Receptes d'arrossos

També et pot interessar