Arròs de polp a la brasa i verduretes
Amb Kike Jiménez
Amb el xef Kike Jiménez cuinem un arròs de polp a la brasa i verduretes, un plat que l’acompanya des dels seus inicis a la cuina i que sempre que pot recupera.
Pren nota!
Ingredients
- 380 g d’arròs redó
- 2 potes de polp cuites
- 1 cap de polp cuit
- 700 ml de caldo de cocció del polp
- 1400 ml de caldo de peix
- 75 g de salmorreta
- 40 g de tirabecs
- 20 g de col llombarda en vinagre
- 60 g de bajoqueta
- 60 g de floricol
- 1 ceba xinesa
- 2 carxofes
- 2 bolets xiitake
- Pebre roig de la Vera
- ½ carlota groga
- ½ carlota taronja
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim el cap del polp.
- Hi afegim la floricol, les carlotes i la bajoqueta.
- Hi incorporem les carxofes i el xiitake.
- Hi agreguem la salmorreta.
- Hi aboquem el caldo de polp i ho deixem reduir.
- Hi incorporem la carabasseta i l’arròs i ho sofregim.
- Hi aboquem el caldo i ho rectifiquem de sal.
- Ho deixem coure un total de 16 minuts.
- Ho servim amb la pota del polp, la ceba i els tirabecs.
- Ho acabem amb col llombarda i pebre roig.
Nutrició: polp
El polp té un alt contingut en proteïnes d’alt valor nutritiu, és baix en greixos i colesterol, i la seua aportació calòrica també és baixa. Pel que fa als minerals, destaca el seu contingut en potassi, calci, sodi i, sobretot, iode. Entre les vitamines, destaquen les del grup B, sobretot els folats, i la vitamina E.