Arròs del senyoret
Tan bo com el fan en Alacant
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 1,2 l de caldo de peix
- 12 gambes o gambots
- 3 sépies menudes
- 1 cua de rap
- Allioli
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
Per a la salmorreta:
- 6 alls
- 3 nyores
- 1 tomaca
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
Elaboració
- Per a la salmorreta, sofregim els alls amb les nyores netes.
- Hi afegim pebre roig, la tomaca i ho sofregim bé durant 25 minuts.
- Triturem el sofregit i el reservem.
- En una paella, sofregim la sépia trossejada.
- Hi afegim unes cullerades de salmorreta i ho barregem tot bé.
- Hi agreguem l’arròs, safrà i ho daurem una miqueta.
- Hi aboquem el caldo calent, ho rectifiquem de sal i ho deixem coure 18 minuts, aprox.
- Al final de la cocció, hi incorporem les gambes pelades i el rap tallat a trossets, i que s’acabe de coure.
- Ho servim amb allioli.
Nutrició: rap
El rap és un peix blanc que conté una quantitat molt baixa de greix, per la qual cosa les calories que aporta són mínimes. A més, és un tipus de peix que té un alt valor nutritiu: és molt ric en vitamines, sobretot del grup B (B1, B3 i B9), així com en minerals (ferro, fòsfor, magnesi i potassi).
És un peix de fàcil digestió, per la qual cosa és idoni per a grans menjars, evitant la sensació de pesadesa. Així, és un aliment que encaixa en dietes destinades a la reducció de pes. També és ric en proteïnes d'alt valor biològic.
Convé tindre clar que este baix contingut en greixos i calories és, sempre que es cuine de manera suau, sense excés d'olis ni salses. El rap està indicat en les dietes destinades al control de pes, als trastorns digestius i a l'alimentació infantil.