Arròs del senyoret

Fàcil
2 hores
4 persones

Tan bo com el fan en Alacant

Arròs del senyoret
Arròs del senyoret
23 de juny 2023 - 19:59

A La cuina de Morera celebrem hui les Fogueres d'Alacant. Sabem tots que allà fan els arrossos molt bons, així que cuinarem una recepta d'arròs del senyoret que li ve a pèl a la festa!

A pels ingredients!

  • 400 g d’arròs
  • 1,2 l de caldo de peix
  • 12 gambes o gambots
  • 3 sépies menudes
  • 1 cua de rap
  • Allioli
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salmorreta:

  • 6 alls
  • 3 nyores
  • 1 tomaca
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE
  1. Per a la salmorreta, sofregim els alls amb les nyores netes.
  2. Hi afegim pebre roig, la tomaca i ho sofregim bé durant 25 minuts.
  3. Triturem el sofregit i el reservem.
  4. En una paella, sofregim la sépia trossejada.
  5. Hi afegim unes cullerades de salmorreta i ho barregem tot bé.
  6. Hi agreguem l’arròs, safrà i ho daurem una miqueta.
  7. Hi aboquem el caldo calent, ho rectifiquem de sal i ho deixem coure 18 minuts, aprox.
  8. Al final de la cocció, hi incorporem les gambes pelades i el rap tallat a trossets, i que s’acabe de coure.
  9. Ho servim amb allioli.

Nutrició: rap

El rap és un peix blanc que conté una quantitat molt baixa de greix, per la qual cosa les calories que aporta són mínimes. A més, és un tipus de peix que té un alt valor nutritiu: és molt ric en vitamines, sobretot del grup B (B1, B3 i B9), així com en minerals (ferro, fòsfor, magnesi i potassi).

És un peix de fàcil digestió, per la qual cosa és idoni per a grans menjars, evitant la sensació de pesadesa. Així, és un aliment que encaixa en dietes destinades a la reducció de pes. També és ric en proteïnes d'alt valor biològic.

Convé tindre clar que este baix contingut en greixos i calories és, sempre que es cuine de manera suau, sense excés d'olis ni salses. El rap està indicat en les dietes destinades al control de pes, als trastorns digestius i a l'alimentació infantil.

També et pot interessar

stats