Arròs de sepionet i bolets

Fàcil
2 hores
4 persones

A Alacant també fan bons arrossos

Arròs de sepionet i bolets
Arròs de sepionet i bolets
20 de juny 2023 - 19:59

Cuinem un plat d’eixos que no enganyen ningú. Vos portem un arròs de sepionet i bolets, una recepta del xef Sergio Sierra, un cuiner nascut a Madrid, però que, des d’Alacant, domina els arrossos com si haguera nascut al Campello.

Pren nota!

  • 320 g d’arròs
  • 250 g de sepionets xicotets
  • 150 g de bolets 
  • 1 branqueta de romer fresc
  • Oli OVE 
  • Sal

Per a la salmorreta: 

  • 500 g de tomaques madures
  • 150 g d’alls
  • 150 g de nyores
  • 150 ml d’oli OVE

Per al caldo:

  • 1 kg de morralla fresca
  • 4 alls
  • 2 tomaques madures
  • 2 nyores
  • 2 l d’aigua
  • Safrà
  • Oli OVE
  1. Sofregim els alls i el marisc que tinguem per al caldo.
  2. Hi afegim la nyora i la tomaca.
  3. Hi incorporem la resta de la morralla i l’aigua.
  4. Ho deixem coure uns 25 minuts i deixem que repose.
  5. Per a la salmorreta, sofregim l’all, la nyora i la tomaca.
  6. Quan agafe una textura melosa, ho triturem i ho reservem.
  7. Netegem els sepionets sense llevar-los la tinta ni la melsa.
  8. En una una cassola, sofregim els sepionets.
  9. Hi afegim els bolets i una cullerada de salmorreta.
  10. Hi aboquem el caldo calent, una miqueta de safrà i, quan arranque el bull, hi incorporem l’arròs.
  11. Ho deixem coure uns 17 minuts i, en l’últim moment, hi afegim la branqueta de romer.
  12. Hi aboquem més caldo, si cal, perquè quede ben meloset…

Nutrició: sépia i sepionet

La sépia i el sepionet tenen una composició pareguda a la del calamar, però amb menys colesterol. Es caracteritzen per aportar poques calories, però moltes proteïnes d'alt valor nutricional. A més, són rics en vitamina B3, B12 i D, i en fòsfor, potassi, magnesi i calci.

També et pot interessar

stats