Arròs amb taronja, oli d'oliva i altres cítrics
Espectacular
Ingredients
- 170 ml de suc de taronja natural
- 180 ml d’aigua
- 100 g d’arròs Sénia
- 40 ml d’oli OVE
- 1 branca de canella
- Ratlladura de llima
- Sucre de canya
- Cítrics variats: mandarina, taronja, pomelo…
Per a la confitura de taronja:
- 200 g de taronja
- 120 g de sucre de canya
- 20 ml d’aigua
Elaboració
- Escaldem la corfa de taronja, l’escorrem i la reservem.
- Traiem els gallons i els triturem amb sucre, aigua i la corfa escaldada.
- Ho coem durant 45 minuts i ho deixem refredar.
- En una olla de pressió, hi aboquem la corfa de llima, el sucre, la canella i el suc, l’aigua i l’oli.
- Ho deixem coure durant 14 minuts.
- Llevem l’olla i ho deixem reposar.
- Estenem l’arròs en una safata.
- Lliguem l’arròs amb la confitura i l’oli i ho servim.
- Ho decorem amb cítrics frescos i ratlladura de llima i de taronja.
Nutrició: taronja
És millor menjar-ne a gallons que en suc. Té un escàs valor calòric, amb una aportació interessant de fibra soluble (pectines). Ajuda a la disminució del colesterol i la glucosa en sang, així com al desenvolupament de la flora intestinal.
És una font de vitamina C, però no tanta com ens pensem. Les persones amb tendència a formar càlculs renals han de ser prudents amb el consum de taronja, ja que el seu contingut d’oxalats facilita la creació de pedres.
L’àcid cítric pot afectar l'absorció de ferro no-hemo en alguns casos quan es consumeix amb aliments rics en ferro. Això pot ser un problema per a persones amb anèmia ferropènica o que necessiten augmentar la ingesta de ferro.