Arròs tres delícies
Amb Hu Zhao
Hui cuinem amb el prexentador de Xino xano, Hu Zhao, que ens porta la recepta més coneguda de la gastronomia xinesa: l'arròs tres delícies. Tot un clàssic, però d'una forma que no tenim tan vista, amb un "toc Zhao-Morera".
Preparem els ingredients!
Ingredients
- 200 g d’arròs llarg
- 150 g de llonganissa seca xinesa
- 150 g de bacó fumat
- 100 g de bolets xiitake
- 80 g de dacsa tendra
- 2 ous
- 1 ceba tendra xinesa
- Salsa de soja
- Oli OVE
Elaboració
- Bollim l’arròs, l’escorrem i el reservem durant 24 hores.
- Piquem tots els ingredients ben xicotets i els reservem.
- Separem els rovells de les clares.
- En un wok, fregim les clares d’ou i les reservem.
- Fregim els rovells sense deixar de batre’ls.
- Hi afegim la llonganissa, el bacó, els bolets, la dacsa i ho saltem a foc mitjà.
- Hi agreguem l’arròs i ho saltem.
- Hi incorporem salsa de soja, la ceba tendra i les clares d’ou.
- Ho saltem tot una miqueta més i ho servim.
L'origen de l'arròs tres delícies
Tot i ser un plat de la cuina xinesa, té el seu trist origen als Estats Units. Al segle XIX milers de treballadors xinesos van ser contractats per a construir el ferrocarril transcontinental americà, a canvi d'una misèria de sou. Quan va finalitzar la construcció, molts d'ells van quedar desemparats vivint al carrer i sols podien menjar sobres, que les mesclaven amb l'arròs que els donaven com a sou. D'aquesta manera va nàixer el que hui coneixem com arròs tres delícies.