Arròs tres delícies

Fàcil
35 minuts
2 persones

Amb Hu Zhao

Arròs tres delícies
Arròs tres delícies
29 de juny 2023 - 19:59

Hui cuinem amb el prexentador de Xino xano, Hu Zhao, que ens porta la recepta més coneguda de la gastronomia xinesa: l'arròs tres delícies. Tot un clàssic, però d'una forma que no tenim tan vista, amb un "toc Zhao-Morera".

Preparem els ingredients!

  • 200 g d’arròs llarg
  • 150 g de llonganissa seca xinesa 
  • 150 g de bacó fumat
  • 100 g de bolets xiitake  
  • 80 g de dacsa tendra 
  • 2 ous
  • 1 ceba tendra xinesa
  • Salsa de soja
  • Oli OVE
  1. Bollim l’arròs, l’escorrem i el reservem durant 24 hores.
  2. Piquem tots els ingredients ben xicotets i els reservem.
  3. Separem els rovells de les clares.
  4. En un wok, fregim les clares d’ou i les reservem.
  5. Fregim els rovells sense deixar de batre’ls.
  6. Hi afegim la llonganissa, el bacó, els bolets, la dacsa i ho saltem a foc mitjà.
  7. Hi agreguem l’arròs i ho saltem.
  8. Hi incorporem salsa de soja, la ceba tendra i les clares d’ou.
  9. Ho saltem tot una miqueta més i ho servim.

L'origen de l'arròs tres delícies

Tot i ser un plat de la cuina xinesa, té el seu trist origen als Estats Units. Al segle XIX milers de treballadors xinesos van ser contractats per a construir el ferrocarril transcontinental americà, a canvi d'una misèria de sou. Quan va finalitzar la construcció, molts d'ells van quedar desemparats vivint al carrer i sols podien menjar sobres, que les mesclaven amb l'arròs que els donaven com a sou. D'aquesta manera va nàixer el que hui coneixem com arròs tres delícies.

També et pot interessar

stats