Arròs de verdures amb remolatxa
Ben colorit
Vos proposem una recepta d'arrosset, però potser no heu vist res igual en la vostra vida. Es tracta d’una proposta del xef Pablo Chirivella i és un arròs de verdures amb remolatxa molt especial.
Anotem els ingredients!
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 3 remolatxes
- 2 apis
- 1 carlota
- 1 ceba
- 1 tomaca
- Carlotes ‘mini’
- Ràvens
- Pebre roig dolç
- Envinagrats al gust
- Brots tendres
- 2 alls
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Liqüem les remolatxes i en reservem el suc.
- Sofregim la ceba, amb uns allets, l’api i la carlota.
- Hi incorporem el pebre roig i la tomaca.
- Ho barregem tot bé i hi agreguem l’arròs.
- Hi aboquem el suc de remolatxa i ho deixem coure durant 15 minuts.
- Saltem les carlotes ‘minis’ senceres i les reservem.
- Servim l’arròs amb els envinagrats, els ràvens, les carlotetes i els brots tendres.
Nutrició: remolatxa
La remolatxa és una font excel·lent de folats, vitamina C, ferro, potassi i fibra dietètica. Les remolatxes contenen betalaïnes, un tipus d'antioxidant que els dona el seu característic color roig. Aquest compost pot ajudar a reduir l'estrés oxidatiu del cos i disminuir el risc de malalties cardiovasculars i altres malalties cròniques. El suc de remolatxa s'ha utilitzat tradicionalment per a millorar la salut del fetge i augmentar la resistència física en atletes, així que el caldo que estem utilitzant per a este plat realment està carregat de propietats.