Bagel de pésols i salmó
Molt "instagramejable"
Cuinem un plat que estèticament pareix dissenyat perquè el mires i et diga “menja’m”. És saludable i, a més, està molt de moda: bagel de pésols i salmó.
Aprén a fer-lo!
Ingredients
- 4 pans de bagel
- 1 kg de pésols congelats
- 100 g de salmó fumat
- 1 paquet de quicos
- Encisam
- Tomaca
- Cogombre
- Ceba roja
- Anet sec
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Escaldem els pésols.
- Els triturem amb oli, sal i pebre.
- El reduïm amb un colador.
- Triturem els quicos i els reservem.
- Untem una part del bagel amb l’hummus de pésols.
- Tallem les verdures i les col·loquem per damunt.
- Ho salpebrem i hi afegim el salmó.
- Ho empolvorem amb anet i amb els quicos triturats.
Amb origen polonés
L'origen del bagel és un tema que ha sigut objecte de debat, però es creu que aquest popular panet té les seues arrels a Europa de l'Est, específicament a Polònia. El bagel, conegut originalment com "*bajgiel" en polonés, es creu que es va originar en el segle XVII a la ciutat de Breslavia, que en aqueix moment formava part d'Àustria i ara és part de Polònia.