Berenar: polo de meló i galetes d’avena
Un aperitiu estiuenc molt equilibrat
La dita diu: "a qui hages de donar sopar, no li tragues el berenar" o "qui berena, no sopa". Preparem una recepta diferent: berenar per a reivindicar aquesta menjada idònia pels dies llargs i assolellats d'estiu, a poqueta nit, després d'espolsar la cadireta de la platja i una dutxa freda reparadora. Treu les cartes i la tovallola que anem a fer un "berenar-sopar"!
Ingredients
Per a les galletes:
- 240 g d’avena en flocs
- 80 g de farina
- 80 g de sucre moreno
- 2 ous
- 120 ml d’oli de gira-sol
- 1 culleradeta de rent en pols
- 1 culleradeta de canella
- 1 pessic de sal
Per al gelat:
- 500 ml de suc de meló d’alger
- 500 ml de suc de taronja
- Menta
- Mel
Elaboració
- Mesclem els ingredients de les galletes.
- Fem boletes, les esclafem i les enfornem.
- Mesclem els sucs i hi afegim la menta.
- Ho triturem tot i ho colem.
- Omplim els motles amb la mescla i els congelem.
El consum de sucre
Podem substituir el sucre moré a aquesta recepta per dàtils triturats, per exemple. La estèvia (sense dextrosa o maltodextrina) també ens pot funcionar, però el més recomanable és intentar reduir el consum i quantitats de sucre en la nostra dieta alimentària.