Bescuit borratxo
Tot un clàssic
Fem la tradicional recepta de bescuit borratxo. Recorrem a tot un clàssic del nostre receptari, que amb msitela i uns pocs ingredients més, sempre dona bon resultat.
Anota!
Ingredients
- 12 ous
- 250 g de sucre
- 400 g de farina
- Canella en pols
Per al xarop:
- 500 ml de mistela
- 500 ml d’aigua
- 750 g de sucre
Elaboració
- Batem els ous amb el sucre.
- Hi afegim la farina.
- Folrem un motle i hi aboquem la massa.
- Ho enfornem a 200 °C durant 10 minuts.
- Posem a bollir l’aigua i la mistela amb el sucre.
- Quan l’almívar faça fils, el retirem del foc.
- Ho deixem refredar.
- Xopem el bescuit amb el xarop.
- Ho deixem reposar i ho servim amb fruits secs.
Mistela o moscatell?
Hi ha molta gent que confon la mistela i el moscatell: a la mistela li diuen moscatell, o bé es pensen que el moscatell és mistela, però:
- El moscatell és un vi que es fa amb raïm moscatell molt madur, i on es talla la fermentació perquè tot eixe sucre no es convertisca en alcohol, per això es diu que és un vi ‘naturalment dolç’.
- En canvi, la mistela és suc de raïm sense fermentar (most) al qual se li afig alcohol, el que passa és que eixe most sol ser moltes a vegades de raïm moscatell, però pot ser d’altres varietats.