Bescuit borratxo

Fàcil
2 hores
4 persones

Tot un clàssic

Bescuit borratxo
Bescuit borratxo
28 de novembre 2023 - 20:10

Fem la tradicional recepta de bescuit borratxo. Recorrem a tot un clàssic del nostre receptari, que amb msitela i uns pocs ingredients més, sempre dona bon resultat.

Anota!

  • 12 ous
  • 250 g de sucre
  • 400 g de farina
  • Canella en pols

Per al xarop:

  • 500 ml de mistela
  • 500 ml d’aigua
  • 750 g de sucre
  1. Batem els ous amb el sucre.
  2. Hi afegim la farina.
  3. Folrem un motle i hi aboquem la massa.
  4. Ho enfornem a 200 °C durant 10 minuts.
  5. Posem a bollir l’aigua i la mistela amb el sucre.
  6. Quan l’almívar faça fils, el retirem del foc.
  7. Ho deixem refredar.
  8. Xopem el bescuit amb el xarop.
  9. Ho deixem reposar i ho servim amb fruits secs.

Mistela o moscatell?

Hi ha molta gent que confon la mistela i el moscatell: a la mistela li diuen moscatell, o bé es pensen que el moscatell és mistela, però:

  • El moscatell és un vi que es fa amb raïm moscatell molt madur, i on es talla la fermentació perquè tot eixe sucre no es convertisca en alcohol, per això es diu que és un vi ‘naturalment dolç’.
  • En canvi, la mistela és suc de raïm sense fermentar (most) al qual se li afig alcohol, el que passa és que eixe most sol ser moltes a vegades de raïm moscatell, però pot ser d’altres varietats.

També et pot interessar

stats