Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL CAP DE SETMANA

Bescuit amb crema de pètals de rosa

Fàcil
150 minuts
4 persones

Cuinem amb microones

Bescuit amb crema de pètals de rosa
04 de maig 2023 - 19:59
  • 120 g de clares d’ou
  • 80 g de rovells d’ou
  • 80 g de sucre 
  • 25 g de farina
  • 80 g de farina d'ametla
  • Safrà en pols

Per a la crema:

  • 1 l de llet 
  • 200 g de sucre 
  • 70 g de fècula de dacsa 
  • 8 rovells d’ou
  • 1 rosa roja 
  • Aigua de roses 

Per a emplatar:

  • 1 taronja 
  • Sucre moreno
  • Menta o herba-sana fresca
  1. Per a la crema, bollim la llet amb l’aigua de roses.
  2. Batem els rovells amb el sucre i la fècula de dacsa, i hi incorporem llet aromatitzada.
  3. Ho barregem i ho coem al foc fins que s’espessisca.
  4. Hi afegim uns pètals de rosa picats i reservem la crema en fred durant 2 hores.
  5. Barregem bé els ingredients del bescuit, en colem la mescla i la reservem en fred dins d’un sifó durant 2 hores.
  6. Foradem uns gots de cartó o plàstic i els omplim amb la mescla fins a la mitat.
  7. Els coem al microones a màxima potència durant 45 segons i els reservem.
  8. Pelem la taronja al viu i la saltem amb sucre moreno.
  9. Servim la crema i, damunt, hi posem el bescuit i els gallons de taronja.
  10. Ho decorem amb fulles d’herba-sana o menta.

L'aigua de roses

L’aigua de roses és un ingredient molt estés i és present en la cuina àrab, de l’Orient Mitjà, de l'Índia i d'altres països asiàtics. S'utilitza com a aroma en infinitat de postres i begudes. Es pot obtindre aigua de roses fent una simple infusió amb pètals i aigua calenta sense bollir, o es poden obtindre essències més concentrades o fins i tot olis usant processos de destil·lació. Si no tenim pètals de rosa a mà o simplement no ens volem complicar la vida fent esta infusió, tenim a la nostra disposició botelles d'aigua de roses ja preparada. Òbviament, els pètals de rosa que utilitzem no han d’haver estat tractats amb químics o pesticides i han de ser d’una rosa 10 % ecològica.

Postres Receptes de pastissos

També et pot interessar