Bescuit amb crema de pètals de rosa
Cuinem amb microones
Cuinarem un bescuit, però no el farem en el forn convencional, sinó en el microones. I això no és tot, ja que la recepta del bescuit conté pètals de rosa. Heu vist que moderns?
Prepara els ingredients!
Ingredients
- 120 g de clares d’ou
- 80 g de rovells d’ou
- 80 g de sucre
- 25 g de farina
- 80 g de farina d'ametla
- Safrà en pols
Per a la crema:
- 1 l de llet
- 200 g de sucre
- 70 g de fècula de dacsa
- 8 rovells d’ou
- 1 rosa roja
- Aigua de roses
Per a emplatar:
- 1 taronja
- Sucre moreno
- Menta o herba-sana fresca
Elaboració
- Per a la crema, bollim la llet amb l’aigua de roses.
- Batem els rovells amb el sucre i la fècula de dacsa, i hi incorporem llet aromatitzada.
- Ho barregem i ho coem al foc fins que s’espessisca.
- Hi afegim uns pètals de rosa picats i reservem la crema en fred durant 2 hores.
- Barregem bé els ingredients del bescuit, en colem la mescla i la reservem en fred dins d’un sifó durant 2 hores.
- Foradem uns gots de cartó o plàstic i els omplim amb la mescla fins a la mitat.
- Els coem al microones a màxima potència durant 45 segons i els reservem.
- Pelem la taronja al viu i la saltem amb sucre moreno.
- Servim la crema i, damunt, hi posem el bescuit i els gallons de taronja.
- Ho decorem amb fulles d’herba-sana o menta.
L'aigua de roses
L’aigua de roses és un ingredient molt estés i és present en la cuina àrab, de l’Orient Mitjà, de l'Índia i d'altres països asiàtics. S'utilitza com a aroma en infinitat de postres i begudes. Es pot obtindre aigua de roses fent una simple infusió amb pètals i aigua calenta sense bollir, o es poden obtindre essències més concentrades o fins i tot olis usant processos de destil·lació. Si no tenim pètals de rosa a mà o simplement no ens volem complicar la vida fent esta infusió, tenim a la nostra disposició botelles d'aigua de roses ja preparada. Òbviament, els pètals de rosa que utilitzem no han d’haver estat tractats amb químics o pesticides i han de ser d’una rosa 10 % ecològica.