Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

Bescuit de garrofa

Fàcil
2 hores
4 persones

Sense sucre

Bescuit de garrofa
08 de juny 2023 - 19:59
  • 200 g de farina integral de blat 
  • 100 g farina de garrofa
  • 60 g de dàtils sense pinyol 
  • 60 g de llet 
  • 40 g de rent en pols
  • 25 g d’oli de coco
  • 3 ous 
  • 1 iogurt natural sense sucre
  • 1 plàtan madur
  • Perles de xocolate
  • Fruita fresca variada
  1. Separem les clares dels rovells.
  2. Amb una batedora, triturem els rovells amb el dàtils, el iogurt, l’oli de coco, la llet i el plàtan.
  3. Per altra part, muntem les clares a punt de neu.
  4. Integrem, amb cura, les clares amb la mescla.
  5. Hi agreguem les farines i el rent, i ho barregem fins que la mescla siga homogènia.
  6. Hi incorporem les perles de xocolate.
  7. Ho aboquem a un motle i ho enfornem a 180 ºC durant 35 minuts, aprox.
  8. Ho servim decorat amb fruita fresca.

Nutrició: la farina de garrofa

La farina de garrofa és rica en fibra soluble i tanins, uns compostos vegetals que tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries. La garrofa conté un tipus de sucre anomenat sacarosa invertida que es digereix més lentament que altres sucres i no provoca pics de glucosa en sang tan bruscos. S’utilitza com a substitut del cacau perquè conté menys greix que el xocolate en pols i no conté cafeïna. S’està treballant i investigant amb el poder edulcorant dels garrofins i de les garrofes. A més, no té gluten.

La garrofa també s'utilitza en la producció de cosmètics naturals, ja que conté antioxidants i altres nutrients beneficiosos per a la pell.

Postres Receptes de pastissos

També et pot interessar