Bescuit de garrofa
Sense sucre
Preparem a continuació un bescuit de garrofa, però no farem servir garrofes, sinó farina de garrofa, que li donarà un toc semblant al cacau. A més, no porta sucre aquesta recepta. La fem?
Abans, anota els ingredients!
Ingredients
- 200 g de farina integral de blat
- 100 g farina de garrofa
- 60 g de dàtils sense pinyol
- 60 g de llet
- 40 g de rent en pols
- 25 g d’oli de coco
- 3 ous
- 1 iogurt natural sense sucre
- 1 plàtan madur
- Perles de xocolate
- Fruita fresca variada
Elaboració
- Separem les clares dels rovells.
- Amb una batedora, triturem els rovells amb el dàtils, el iogurt, l’oli de coco, la llet i el plàtan.
- Per altra part, muntem les clares a punt de neu.
- Integrem, amb cura, les clares amb la mescla.
- Hi agreguem les farines i el rent, i ho barregem fins que la mescla siga homogènia.
- Hi incorporem les perles de xocolate.
- Ho aboquem a un motle i ho enfornem a 180 ºC durant 35 minuts, aprox.
- Ho servim decorat amb fruita fresca.
Nutrició: la farina de garrofa
La farina de garrofa és rica en fibra soluble i tanins, uns compostos vegetals que tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries. La garrofa conté un tipus de sucre anomenat sacarosa invertida que es digereix més lentament que altres sucres i no provoca pics de glucosa en sang tan bruscos. S’utilitza com a substitut del cacau perquè conté menys greix que el xocolate en pols i no conté cafeïna. S’està treballant i investigant amb el poder edulcorant dels garrofins i de les garrofes. A més, no té gluten.
La garrofa també s'utilitza en la producció de cosmètics naturals, ja que conté antioxidants i altres nutrients beneficiosos per a la pell.