Bescuit de iogurt
Per a la sobretaula
Hui farem un dolcet que perfectíssimament pot formar part d’una bona sobretaula d'eixes que allarguen els dinars hores i hores. Prepararem un tradicional bescuit de iogurt, però aquesta vegada amb nabius i torró de xocolate cruixent.
Ací tens els ingredients!
Ingredients
- 300 g de farina de blat
- 220 g de sucre
- 110 g de iogurt grec
- 100 g de mantega
- 1 sobre de rent químic
- 3 ous
- Torró de xocolate cruixent
- Nabius congelats
- Ratlladura de llima
- Sal
Elaboració
- En un bol, batem el sucre i la mantega.
- Hi afegim els ous, el iogurt grec i ho seguim batent.
- Hi agreguem ratlladura de llima i ho barregem tot.
- En un altre bol, mesclem la farina amb el rent.
- Barregem les dos mescles fins que queden ben integrades.
- Aboquem la massa a un motle i hi afegim els nabius.
- Ho enfornem a 180 °C durant 25 min, aprox.
- Ho servim amb el torró cruixent de xocolate per damunt.
El iogurt grec
El iogurt grec s'obté eliminant el sèrum del iogurt normal. El procés de colament (fins a tres vegades) en redueix el volum total. Per a aconseguir la mateixa quantitat de iogurt, es necessita molta més llet per al grec, però manté les proteïnes (d’alt valor biològic), d'ací la seua superioritat nutritiva respecte al iogurt normal. Per la mateixa raó, és més ric en calci, potassi, vitamina A i greixos, però té menys sucre i sodi (sal). Curiosament, el iogurt grec té un 15% o 20% menys de lactosa que un iogurt convencional, i per això podria ser apte per a intolerants a la lactosa, sempre que esta intolerància siga lleu.