Bescuit de xocolate i roses
"Com més sucre, més dolç"
Farem un bescuit de xocolate i roses. Però no roses de flors, sinó de roses de dacsa, o borles o clotxes o xofes o cotufes... serà per noms! Tu com les anomenes?
Siga el nom que siga, els ingredients de la recepta són:
Ingredients
- 250 g de mantega
- 250 g de sucre
- 200 g de farina de blat
- 50 g d’avellanes
- 25 g de rent en pols
- 35 g de cacau en pols
- 6 ous
Per al farcit:
- 300 g de xocolate negre
- 300 ml de nata
- 130 g de sucre
- 20 g de mantega
- Anous pelades
Per a la cobertura:
- 400 g de xocolate negre
- 400 g de nata
- 250 g de mascarpone
- 20 g de mantega
- Aroma de vainilla
- Sal
Per a les roses:
- 350 g de sucre
- 40 g de mantega
- 10 g de bicarbonat
- 1 bossa de dacsa per a roses
- Nata líquida
- Oli OVE
Elaboració
- Per al bescuit, batem els ous amb la mantega i el sucre.
- Hi afegim el cacau, la farina, el rent i les avellanes picades.
- Ho batem bé i ho aboquem a un motle redó.
- Ho enfornem a 180 ºC durant 40 minuts i ho deixem refredar.
- Per al farcit, bollim la nata amb el xocolate, el sucre, la mantega, les anous i ho barregem bé.
- Ho deixem refredar i ho tornem a muntar.
- Fem la cobertura bollint la nata amb l’aroma de vainilla, el xocolate, la mantega, el mascarpone i ho mesclem bé.
- Ho deixem refredar i ho tornem a muntar.
- Per a caramel·litzar les roses, coem la nata amb el sucre i la mantega fins que agafe un color daurat.
- Hi afegim el bicarbonat i les roses, ho barregem i ho estenem en una safata perquè es refrede.
- Tallem el bescuit, el farcim, li posem la cobertura i l’adornem amb les roses.
Nutrició: roses de dacsa
Les roses de dacsa són un aliment ric en antioxidants, especialment polifenols. Són un aliment amb baix contingut calòric i contenen carbohidrats complexos, fibra i proteïnes. No obstant això, cal tindre en compte que si les cuinem amb oli i sal, poden augmentar-ne el contingut de greixos i sodi. O si les caramel·litzem, com és el cas de hui, almenys siguem conscients que no podem abusar i que tenen un objectiu merament gastronòmic.