Bescuit de xocolate i roses

Intermedi
90 minuts
4 persones

"Com més sucre, més dolç"

Bescuit de xocolate i roses
Bescuit de xocolate i roses
13 de juny 2023 - 20:00

Farem un bescuit de xocolate i roses. Però no roses de flors, sinó de roses de dacsa, o borles o clotxes o xofes o cotufes... serà per noms! Tu com les anomenes?

Siga el nom que siga, els ingredients de la recepta són:

  • 250 g de mantega
  • 250 g de sucre
  • 200 g de farina de blat 
  • 50 g d’avellanes
  • 25 g de rent en pols
  • 35 g de cacau en pols 
  • 6 ous

Per al farcit:

  • 300 g de xocolate negre
  • 300 ml de nata
  • 130 g de sucre
  • 20 g de mantega 
  • Anous pelades

Per a la cobertura:

  • 400 g de xocolate negre 
  • 400 g de nata
  • 250 g de mascarpone 
  • 20 g de mantega 
  • Aroma de vainilla
  • Sal

Per a les roses:

  • 350 g de sucre
  • 40 g de mantega 
  • 10 g de bicarbonat 
  • 1 bossa de dacsa per a roses
  • Nata líquida
  • Oli OVE
  1. Per al bescuit, batem els ous amb la mantega i el sucre.
  2. Hi afegim el cacau, la farina, el rent i les avellanes picades.
  3. Ho batem bé i ho aboquem a un motle redó.
  4. Ho enfornem a 180 ºC durant 40 minuts i ho deixem refredar.
  5. Per al farcit, bollim la nata amb el xocolate, el sucre, la mantega, les anous i ho barregem bé.
  6. Ho deixem refredar i ho tornem a muntar.
  7. Fem la cobertura bollint la nata amb l’aroma de vainilla, el xocolate, la mantega, el mascarpone i ho mesclem bé.
  8. Ho deixem refredar i ho tornem a muntar.
  9. Per a caramel·litzar les roses, coem la nata amb el sucre i la mantega fins que agafe un color daurat.
  10. Hi afegim el bicarbonat i les roses, ho barregem i ho estenem en una safata perquè es refrede.
  11. Tallem el bescuit, el farcim, li posem la cobertura i l’adornem amb les roses.

Nutrició: roses de dacsa

Les roses de dacsa són un aliment ric en antioxidants, especialment polifenols. Són un aliment amb baix contingut calòric i contenen carbohidrats complexos, fibra i proteïnes. No obstant això, cal tindre en compte que si les cuinem amb oli i sal, poden augmentar-ne el contingut de greixos i sodi. O si les caramel·litzem, com és el cas de hui, almenys siguem conscients que no podem abusar i que tenen un objectiu merament gastronòmic.

També et pot interessar

stats