Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Bobó de camarão

Fàcil
1 hora
4 persones

Gastronomia brasilera

Bobó de camarão
18 de desembre 2023 - 20:10
  • 1 kg de iuca
  • 800 g de gambots
  • 600 ml d’aigua
  • 400 ml d’aigua de coco
  • 50 ml d’oli OVE
  • 100 g de salsa de tomaca
  • 3 alls
  • 1 ceba 
  • 1 llima dolça
  • 1 vitet
  • Celiandre fresc
  • Cúrcuma
  • Sal
  1. Tallem la iuca i la coem 14 minuts.
  2. Fem un puré.
  3. Marinem les cues pelades amb el suc de llima.
  4. Bollim els caps i les closques en l’aigua.
  5. Sofregim la ceba i l’all.
  6. Hi afegim mig vitet i la salsa de tomaca.
  7. Li aboquem caldo colat i aigua de coco.
  8. Hi incorporem la iuca i la cúrcuma i ho deixem coure.
  9. Incorporem les gambes i el suc de llima a l’olla.
  10. Ho rematem afegint-li celiandre picat.

Els "camarones" al Brasil

Al Brasil, Cuba i altres països, els camarones no són el mateix que a Espanya. Per a explicar-ho ràpid, i a risc de no ser del tot exactes, podríem dir que en aquestos països (i molts altres) diuen camarones al que nosaltres coneixem com gambots, o inclús a les gambes en general. En espanyol d’Espanya, el camarón és la gambeta xicoteta o la gambeta de riu. Per això, si viatgem a alguns d’eixos llocs hem de tindre clar el que ens vindrà si demanem camarones.

Receptes del món Receptes saludables

També et pot interessar