Bobó de camarão
Gastronomia brasilera
Cuinem un plat brasiler anomenat bobó de caramão, que vol dir una cosa així com “guisat de gambetes/camarones”. Ara bé, els camarones d’allí no tenen res a veure amb el que nosaltres coneixem ací. Pareu atenció a la recepta i ho entendreu.
No ens oblidem dels ingredients!
Ingredients
- 1 kg de iuca
- 800 g de gambots
- 600 ml d’aigua
- 400 ml d’aigua de coco
- 50 ml d’oli OVE
- 100 g de salsa de tomaca
- 3 alls
- 1 ceba
- 1 llima dolça
- 1 vitet
- Celiandre fresc
- Cúrcuma
- Sal
Elaboració
- Tallem la iuca i la coem 14 minuts.
- Fem un puré.
- Marinem les cues pelades amb el suc de llima.
- Bollim els caps i les closques en l’aigua.
- Sofregim la ceba i l’all.
- Hi afegim mig vitet i la salsa de tomaca.
- Li aboquem caldo colat i aigua de coco.
- Hi incorporem la iuca i la cúrcuma i ho deixem coure.
- Incorporem les gambes i el suc de llima a l’olla.
- Ho rematem afegint-li celiandre picat.
Els "camarones" al Brasil
Al Brasil, Cuba i altres països, els camarones no són el mateix que a Espanya. Per a explicar-ho ràpid, i a risc de no ser del tot exactes, podríem dir que en aquestos països (i molts altres) diuen camarones al que nosaltres coneixem com gambots, o inclús a les gambes en general. En espanyol d’Espanya, el camarón és la gambeta xicoteta o la gambeta de riu. Per això, si viatgem a alguns d’eixos llocs hem de tindre clar el que ens vindrà si demanem camarones.