Bombes d'escalivada
Un clàssic
Cuinem una recepta que és la bomba... literalment. Parlem d'un clàssic que no passarà mai de moda: les bombes d'escalivada, o aspencat, o samfaina, com més t'agrade.
Pren nota!
Ingredients
- 1 kg de creïlles
- 1 pimentó roig
- 1 albergina ratllada
- 3 alls
- 2 capellans
- 1 rul·lo de formatge de cabra
- 100 g de formatge fumat d'ovella
- 3 ous
- Pa ratllat cruixent
- Farina
- Mantega
- Oli OVE
- Pebre blanc
- Sal
Elaboració
- Torrem al forn les creïlles, les pelem i les triturem.
- Ho salpebrem, hi afegim mantega i fem un puré.
- Torrem al forn els pimentons i les albergines.
- Pelem i piquem les verdures i les adobem amb all, oli i sal.
- Ho mesclem amb el puré i el formatge de cabra.
- Fem boles, les empanem i les fregim.
- Ho servim amb el capellà torrat i formatge ratllat.
En la creïlla està el secret
Hi ha diversos aspectes importants a tindre en compte per a assegurar-te que les creïlles queden saboroses i ben cuites:
- Opta per creïlles mitjanes de tipus per a forn, ja que tenen una textura adequada per a aquesta mena de preparació i es cuinaran uniformement.
- La cocció de les creïlles: cou les creïlles al forn fins que estiguen tendres i pugues perforar-les fàcilment amb una forqueta. No les cogues massa per a evitar que es facen massa blanes.
- No cal sobrecarregar les creïlles amb el farciment, deixa espai perquè el farciment tinga suficient aire per a coure’s de manera uniforme i perquè les creïlles mantinguen la forma.