Borreta alcoiana
Amb David Sandín
El cuiner alcoià David Sandín visita La cuina de Morera i ens porta la recepta de la borreta, uns dels plats més emblemàtics de "la ciutat dels ponts" junt a l’olleta alcoiana, les bajoques farcides o la pericana.
Per a fer-la, necessitem:
Ingredients
- 250 g d’espinacs
- 200 g d’aletes d’abadejo salat
- 400 g de llom d’abadejo fresc o dessalat
- 4 creïlles
- 4 ous
- 1 pimentó sec
- 1 pimentó roig
- Oli OVE
- Pebre roig dolç
- Sal
Elaboració
- En una olla, aboquem la creïlla, els espinacs, les aletes d’abadejo i el pimentó roig.
- Esmicolem el pimentó sec i l’afegim a l’olla.
- Ho deixem coure 20 minuts.
- Hi afegim l’abadejo dessalat, oli i pebre roig i ho deixem coure 5 o 6 minuts més.
- Una vegada cuit, li aboquem 4 ous i ho deixem reposar.
Nutrició: espinacs
Es tracta d’una verdura molt saludable, però no pel que ens ve al cap (el contingut de ferro). Contenen ferro, però molt poca quantitat i de difícil absorció (l’hem d'acompanyar amb vitamina C per tal d’absorbir-lo). El més destacable és el contingut de calci, magnesi, potassi i vitamines. És recomanable menjar-los sempre crus o amb coccions curtes (al vapor, microones, ofegats o saltats) perquè així perden menys nutrients.