Directes
Ara en la televisió
SANTA MISSA

Braç de gitano

Intermedi
30 minuts
4 persones

“Criat que és ben pagat, té sempre el braç preparat”

Braç de gitano
16 de febrer 2023 - 19:59
  • 125 g de farina
  • 125 g de sucre
  • 6 ous
  • Ratlladura de llima
  • Confitura de moniato
  1. Separem les clares dels rovells.
  2. Muntem les clares a punt de neu, afegint-hi el sucre a poc a poc.
  3. Mesclem els rovells amb ratlladura de llima i els incorporem a les clares.
  4. Ho barregem tot i hi agreguem la farina tamisada sense deixar de remoure.
  5. Guardem la massa resultant en una mànega.
  6. Repartim uniformement la massa sobre una safata amb paper de forn.
  7. L’enfornem a 180 °C durant 10 minuts, aprox.
  8. Traiem del forn el bescuit i hi escampem per damunt el moniato.
  9. L’enrotllem i el deixem reposar en la nevera.
  10. Decorem el braç de gitano amb fruites al gust.

Un nom curiós

N’hi ha més d’una teoria, però es conta que a la Barcelona de principis del segle XIX els calderers gitanos eren coneguts per recórrer les pastisseries oferint reparar els perols de coure, olles, motles i altres utensilis deteriorats. Molts dels pastissers els oferien en agraïment algun bescuit de planxa que els calderers enrotllaven per a transportar-lo més còmodament (davall del braç).

Una altra versió conta que una monja va descobrir la recepta d’este dolç en un viatge a Egipte i la va portar a Espanya. En un primer moment es va conéixer com “braç egipcià”, i el terme va acabar derivant en el nom que tots coneixem.

Postres Receptes de pastissos

També et pot interessar