Brioix de llet amb formatge camembert
“A bona gana, no hi ha pa dur”
Prepararem un brioix de llet amb formatge brie amb el que segur que triomfeu si el feu. És una proposta d’eixes ideals per si algun dia voleu preparar un sopar de picadeta amb convidats.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 600 g de farina de força
- 50 g de sucre
- 10 g de sal
- 20 g de rent fresc
- 125 g de mantega
- 200 g de cireres deshidratades
- 200 g d'anous
- 300 ml llet
- 2 ous
- 1 formatge camembert redó sencer
Elaboració
- Barregem la farina, la sal, el sucre i el rent.
- Hi incorporem la llet, la mantega i els ous.
- Ho pastem tot bé, hi afegim les cireres i les anous i seguim pastant.
- Ho deixem reposar durant 8 hores en la nevera.
- Dividim la massa en porcions iguals i en formem boles.
- En una safata, posem el formatge al centre i les boles de massa al voltant.
- Ho tapem, ho deixem reposar i ho enfornem a 180 °C durant 30 minuts.
El pa
Es tracta d’un producte que gastronòmicament potser aporte molt, però nutricionalment ens aporta molt poc. Alguns pans són menys roïns que d’altres, però en línies generals hem de moderar-ne el consum. No cal renunciar-hi, però sí evitar-ne l’abús. És recomanable consumir els següents pans:
- Pa de ségol sense additius: és el pa que més fibra i nutrients té, i és una potent font de ferro i vitamines B.
- Pa de blat integral: comprovem que siga amb gra sencer i que la farina també siga de blat.
- Pa d'avena: disposa de fibra soluble, molt bona per a reduir el colesterol.