La broqueta moruna de Morera
Amb un toc pegolí
Hui prepararem broquetes morunes, però unes broquetes molt especials, perquè les fem a l’estil de Morera. Atenció a la combinació d'ingredients de la recepta.
Pren nota!
Ingredients
- 1 kg de pollastre desossat
- 25 g de suc de llima
- 1 ceba
- 5 alls
- Pebre roig dolç i picant
- Comí
- Pebre negre
- Safrà
- Canella
- Celiandre fresc
- Oli OVE
- Sal
Per a les verdures:
- 1 bròcoli
- 2 carlotes
- Gingebre fresc
- Pell de taronja
- Sèsam negre
Per a la salsa:
- 150 g de formatge d'untar
- 1 plàtan madur
- 1 llima
- Curri en pols
Elaboració
- Piquem els alls.
- El mesclem amb les espècies, la ceba i el suc de llima.
- Marinem el pollastre amb este adob durant 24 hores.
- Escaldem el bròcoli i la carlota.
- Ho saltem amb el gingebre i la corfa de taronja.
- Hi afegim el sèsam i ho reservem.
- Fem la salsa triturant el plàtan amb el formatge.
- Hi afegim curri en pols i suc de llima.
- Enfilem el pollastre i el torrem a la planxa.
- Ho servim amb les verdures i la salsa.
Odies el celiandre? La culpa la tenen els gens
El celiandre sol crear divisió entre la gent: o l’estimes o l’odies. Normalment, la gent que el detesta és perquè li nota gust de sabó, i s’ha descobert que eixe rebuig pot tindre un origen genètic. Una xicoteta variació en els gens pot determinar que detectem uns components del celiandre que la resta no detecten, o que eixa “detecció” siga més accentuada.