Bunyols de carabassa amb xocolate
Ja estem en Falles
Si les Falles foren un menjar serien, sens dubte, uns bunyols de carabassa amb xocolate. Aprenem a fer-los de la manera tradicional per a mullar-los en xocolate calentets i acabadets de fer.
Pren nota!
Ingredients
- carabassa
- farina
- rent fresc
- oli de gira-sol
- sucre
Per al xocolate:
- 200 g de xocolate
- 300 ml de llet
Elaboració
- Enfornem la carabassa i n’extraiem la polpa.
- Hi afegim el rent i els ous i ho mesclem.
- Hi incorporem la farina fins a obtindre la textura desitjada.
- Deixem reposar la massa al voltant d’una hora.
- Formem els bunyols i els fregim en oli.
- Els escorrem i els arrebossem amb sucre.
- Calfem la llet i hi desfem el xocolate.
- Servim els bunyols amb el xocolate calent.
La carabassa i els bunyols
Els bunyols de carabassa són una variació dels bunyols de vent: una senzilla massa fregida de farina, aigua, rent i sal d’origen andalusí que podríem dir que es tractava d’una tècnica de cocció més que d’una elaboració en concret, ja que tenia múltiples aplicacions, tant dolces com salades.
No se sap en quin moment exacte es va incorporar la carabassa a la recepta, però sí que s’ha relacionat amb les Falles de València des dels seus orígens. A més, amb molta lògica, ja que es tractava d'un producte de l'horta que, encara que es collia per novembre, aguantava amb facilitat uns quants mesos.