Calamar i sepionet al wok amb sopa de cacauet
Una versió d'un plat colombià fusionat amb especialitats valencianes
Hui cuinem amb Junior Franco, un jove colombià que un dia va decidir vindre a València i muntar el restaurant Taberna Paraíso Travel.
Aquesta recepta combina calamar i sepionet al wok amb sopa de cacauet.
Ingredients
- 100 g de calamaret
- 100 g de sepionet
- 2 molls de l’os de vedella
- 1 ceba tendra xinesa
- Cacauet fregit amb sal
- Oli OVE
- Sal
Per a la sopa de cacauet:
- 1 l d’aigua
- 1 cap de rap
- 90 g de rap
- 1 ceba tendra xinesa
- 20 g de ceba morada
- 100 g de llima dolça
- 5 g de pasta de vitet groc
- 90 g de rap fresc
- 60 g de pasta de cacauet
- 2 nécores
- 2 rojos
- Celiandre
- Citronel·la
- Sal
Elaboració
- Posem el moll de l’os en aigua amb gel, i el deixem que es dessagne durant 12 hores.
- Ho coem a foc baix sense que arribe a bollir, i el deixem refredar en la mateixa aigua.
- Una vegada fred, traiem la carn del moll de l’os i la reservem.
- Per a la sopa, coem el cap de rap amb una ceba xinesa i 2 nécores trossejades.
- Retirem este caldo, hi afegim celiandre i citronel·la i deixem que infusione.
- Colem el caldo i el triturem amb els rojos, la ceba morada i els llomets de rap en cru i una miqueta de celiandre fresc.
- Ho coem al foc durant dos minuts, ho retirem, hi afegim la llima dolça, la pasta de vitet, la pasta de cacauet i sal, i ho tornem a triturar.
- Saltem els calamarets i els sepionets en un wok.
- En un bol, barregem els calamarets i sepionets saltats, el moll de l’os, la ceba tendra, cacauets fregits i celiandre.
- Ho servim acompanyat amb la sopa de cacauet picant.
Hem preparat una proposta superoriginal de fusió colombiana i mediterrània, amb un toc asiàtic.
T'animes a fer-la?