Directes
Ara en la televisió
ANIMALADES, UN MÓN BESTIAL

Calamars amb faves i botifarra

Fàcil
1 hora
2 persones

Morera i muntanya

Calamars amb faves i botifarra
01 de febrer 2024 - 20:10
  • 6 calamars xicotets
  • 200 g de favetes
  • 2 manolls d'alls tendres 
  • Julivert picat 
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la crema de botifarra: 

  • 2 botifarres
  • 1 ceba
  • 3 alls 
  • 1 vitet 
  • Nata 
  • Caldo de pollastre 
  • Oli OVE
  • Sal 
  1. En un casset, sofregim la ceba, l’all i el vitet.
  2. Hi afegim la botifarra desbudellada, el caldo i la nata.
  3. Ho deixem coure, ho triturem i ho reservem.
  4. Saltem els calamars i els reservem.
  5. En la mateixa paella, saltem els alls tendres i les favetes
  6. Tallem uns alls tendres a la juliana i els deixem secar.
  7. Ho fregim amb l’oli a 160 °C i ho reservem.
  8. Servim la crema i, per damunt, el saltat de calamars.
  9. Ho acabem amb el cruixent d’alls tendres.

Nutrició: botifarra

Ja hem parlat en algunes ocasions dels inconvenients del consum habitual d’embotit, com poden ser els elevats nivells de greix, sodi i colesterol. Però també estem d’acord que un consum raonable encaixa perfectament dins d’una alimentació saludable i pot ser molt beneficiós. Estos són els aspectes nutricionals positius de la botifarra:

Destaca la seua aportació de minerals, magnesi, fòsfor, seleni i, especialment, ferro, un ferro de gran biodisponibilitat per trobar-se en grau elevat en forma de ferro hemo, que el fa un aliment indispensable per a combatre o previndre quadres anèmics. Les botifarres també són riques en proteïnes, les quals són indispensables a l'hora de formar teixit muscular, fent que els músculs cresquen i s'enfortisquen.

Receptes amb carn Receptes amb peix

També et pot interessar