Calamars amb faves i botifarra
Morera i muntanya
Tenim una recepta de les que, a primera vista, poden resultar estranyes, però quan es fan, sempre agraden. Prepararem calamars amb faves i botifarra, un "Morera i muntanya" en tota regla.
Anota!
Ingredients
- 6 calamars xicotets
- 200 g de favetes
- 2 manolls d'alls tendres
- Julivert picat
- Oli OVE
- Sal
Per a la crema de botifarra:
- 2 botifarres
- 1 ceba
- 3 alls
- 1 vitet
- Nata
- Caldo de pollastre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- En un casset, sofregim la ceba, l’all i el vitet.
- Hi afegim la botifarra desbudellada, el caldo i la nata.
- Ho deixem coure, ho triturem i ho reservem.
- Saltem els calamars i els reservem.
- En la mateixa paella, saltem els alls tendres i les favetes
- Tallem uns alls tendres a la juliana i els deixem secar.
- Ho fregim amb l’oli a 160 °C i ho reservem.
- Servim la crema i, per damunt, el saltat de calamars.
- Ho acabem amb el cruixent d’alls tendres.
Nutrició: botifarra
Ja hem parlat en algunes ocasions dels inconvenients del consum habitual d’embotit, com poden ser els elevats nivells de greix, sodi i colesterol. Però també estem d’acord que un consum raonable encaixa perfectament dins d’una alimentació saludable i pot ser molt beneficiós. Estos són els aspectes nutricionals positius de la botifarra:
Destaca la seua aportació de minerals, magnesi, fòsfor, seleni i, especialment, ferro, un ferro de gran biodisponibilitat per trobar-se en grau elevat en forma de ferro hemo, que el fa un aliment indispensable per a combatre o previndre quadres anèmics. Les botifarres també són riques en proteïnes, les quals són indispensables a l'hora de formar teixit muscular, fent que els músculs cresquen i s'enfortisquen.