Calamars en la seua tinta
Tot un clàssic
Cuinem hui tot un clàssic: calamars en la seua tinta. Una recepta molt popular que també podem fer amb sépia bruta o sepionet fent ús de la seua tinta o de tinta comprada.
Anotem els ingredients!
Ingredients
- 2 calamars
- 2 cebes
- 4 alls
- 1 tomaca madura
- 1 pimentó verd
- 100 ml de vi blanc sec
- 100 ml de brandi
- Galletes maria
- Tinta de calamar
- Caldo de peix
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Pebre roig
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Sofregim ceba, pimentó i all.
- Hi afegim el brandi i el flamegem.
- Hi afegim el vi blanc i el deixem reduir.
- Hi aboquem la tomaca, el pebre roig i el julivert i ho deixem coure.
- Quan passen uns minuts, hi afegim la tinta de calamar i les galletes.
- Quan estiga cuit, ho triturem tot.
- Sofregim una altra ceba, pimentó i all.
- Tallem els calamars i els sofregim.
- Ho emplatem amb la salsa de base, la ceba i el pimentó fregits i el calamar damunt.
Es bona la tinta de calamar?
La tinta pot ser perjudicial per als depredadors dels calamarets, fins i tot per als polps. No obstant això, és innòcua per al consum humà. El que sí que es recomana és cuinar-la abans de consumir-la, per tal d’evitar qualsevol tipus de contaminació que poguera haver adquirit.