Caldero de Tabarca
Un arròs a banda amb peix
Aquest caldero propi de Tabarca, és complet i senzill alhora.
Aquest plat és pràcticament un arròs a banda tradicional (un putxero amb peix). L'arròs a banda original no podia ser un arròs sec perquè es cuinava en la barca, així que era caldós o melós.
Ingredients
- 1,5 kg de peix variat (gallina, mero, déntol, gall)
- 5 l de caldo de peix
- 2 nyores
- 6 alls
- Safrà
- 1 tomaca
- 1 pimentó roig
- 450 g d'arròs
- 4 creïlles
- Allioli
- Sal
Elaboració
- En una cassola posem a calfar el caldo de peix.
- Sofregim els alls i els reservem
- A continuació sofregim les nyores i les piquem en un morter amb dos dels alls que tenim fregits.
- En el mateix oli sofregim la tomaca ratllada i la incorporem al caldo de peix.
- Hi incorporem també al caldo la picada, el safrà i els alls que falten.
- Alcem el bull i hi afegim el peix i les creïlles tallades a rodanxes.
- En un altre perol, sofregim els pimentons tallats a tires, incorporem l'arròs, li aboquem caldo i el deixem coure.
- Quan la creïlla i el peix estiguen cuits, els servim en una font i aboquem per amunt allioli diluït amb una mica de caldo.
Menjar-se aquest caldero farà que t'emportes una part de Tabarca a ta casa.