Directes
Ara en la televisió
A LA SACA

Caneló fred de carabasseta i crema de gorgonzola

Fàcil
2 persones

Un plat idoni per a l'entretemps!

Caneló fred de carabasseta i crema de gorgonzola
26 d'octubre 2022 - 23:59
  • 100 g d’ous de salmó
  • 25 g d'avellanes
  • 25 g de brots tendres
  • 1 carabasseta
  • 1 llima
  • 2 tomaques de pera 
  • Pebre rosa
  • Oli OVE
  • Sal en escames

Per a la crema:

  • 250 g de gorgonzola
  • 200 ml de nata per a muntar
  • 25 g de cebollí
  • 2 fulles de gelatina
  1. Tallem la carabasseta en làmines i les adobem amb oli, sal, llima i pebre rosa.
  2. Per a la crema, batem el formatge, hi afegim la nata i ho barregem bé.
  3. Hidratem la gelatina en aigua freda, la calfem en nata i l’afegim a la crema.
  4. Hi agreguem el cebollí i ho reservem en fred.
  5. Triturem les avellanes amb l'oli i les reservem.
  6. Fem canelons amb la carabasseta i els farcim amb la crema de formatge.
  7. Tallem la tomaca i l’amanim amb l'oli d'avellanes.
  8. Servim els canelons sobre la tomaca i ho decorem amb els ous de salmó i els brots tendres.

Nutrició: el formatge gorgonzola.

És un formatge amb un alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic, però també és alt en calories i en greixos saturats, pel que es recomana moderació en el seu consum. Igual que altres formatges, el Gorgonzola és font de minerals, com el calci i el sodi, i de vitamines dels grups A i B.

Com es fa?

Llet pasteuritzada de vaca, fong tipus Glaucum introduït de manera artificial. 50 dies de maduració el dolç i un mínim de 80 dies de maduració el picant.

Receptes vegetarianes Receptes del món Receptes d'estiu Receptes fàcils

També et pot interessar