Caneló fred de carabasseta i crema de gorgonzola
Un plat idoni per a l'entretemps!
Caneló fred de carabasseta i crema de gorgonzola amb ous de salmó i uns brots verds. Un plat senzill, que es servix en fred, i que es pot deixar tot preparat i servir al moment. A que abellix?
Ingredients
- 100 g d’ous de salmó
- 25 g d'avellanes
- 25 g de brots tendres
- 1 carabasseta
- 1 llima
- 2 tomaques de pera
- Pebre rosa
- Oli OVE
- Sal en escames
Per a la crema:
- 250 g de gorgonzola
- 200 ml de nata per a muntar
- 25 g de cebollí
- 2 fulles de gelatina
Elaboració
- Tallem la carabasseta en làmines i les adobem amb oli, sal, llima i pebre rosa.
- Per a la crema, batem el formatge, hi afegim la nata i ho barregem bé.
- Hidratem la gelatina en aigua freda, la calfem en nata i l’afegim a la crema.
- Hi agreguem el cebollí i ho reservem en fred.
- Triturem les avellanes amb l'oli i les reservem.
- Fem canelons amb la carabasseta i els farcim amb la crema de formatge.
- Tallem la tomaca i l’amanim amb l'oli d'avellanes.
- Servim els canelons sobre la tomaca i ho decorem amb els ous de salmó i els brots tendres.
Nutrició: el formatge gorgonzola.
És un formatge amb un alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic, però també és alt en calories i en greixos saturats, pel que es recomana moderació en el seu consum. Igual que altres formatges, el Gorgonzola és font de minerals, com el calci i el sodi, i de vitamines dels grups A i B.
Com es fa?
Llet pasteuritzada de vaca, fong tipus Glaucum introduït de manera artificial. 50 dies de maduració el dolç i un mínim de 80 dies de maduració el picant.