Canelons del putxero amb beixamel de cigrons
Cuina de reaprofitament
Hui farem un plat on li donarem una segona oportunitat a tot eixe menjar que ens ha sobrat estos dies. Farem uns canelons de putxero amb beixamel de cigrons gratinats amb formatge. Ja sabeu com pot arribar a condir un putxero…
Anoteu els ingredients!
Ingredients
- 12 tubs o làmines de caneló precuits
- 500 g de carn i verdures de putxero cuites
- 100 g de formatge semicurat
- 1 ceba
Per a la beixamel:
- 200 g de cigrons del putxero
- 80 g de mantega
- 80 g de farina
- 1 l de llet
- Anou moscada
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim la ceba i hi incorporem les carns i les verdures ben picades.
- Ho ofeguem tot bé i ho reservem.
- Per a la beixamel, fonem la mantega amb una miqueta d’oli.
- Hi agreguem la farina i ho cuinem durant 5 minuts, removent-ho.
- Hi afegim la llet, sal, pebre, anou moscada, cigrons i ho cuinem fins a obtindre la textura desitjada.
- Farcim els canelons amb la carn i els posem en una font.
- Ho cobrim amb la beixamel i hi afegim el formatge ratllat.
- Ho enfornem a 180 °C durant 35 minuts, aprox.
La pasta de canelons
Actualment, al supermercat trobem una gran varietat de pastes per a fer canelons. En tenim de tres tipus, principalment:
- Planxes clàssiques: Les hem de coure uns minuts i eixugar bé abans de farcir
- Planxes precuinades: S’han de posar a remulla en aigua calenta uns minuts abans de farcir.
- Tubs precuinats: Estan a punt per ser farcits i es couen al forn, amb la beixamel. No es desfan, però són més entretinguts de farcir.