Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Carxofa confitada amb salsa romesco

Fàcil
45 minuts
4 persones

Amb Anay Bueno

Carxofa confitada amb salsa romesco
26 de gener 2024 - 20:05
  • 6 carxofes de Benicarló
  • 250 g de carn vegetal
  • Oli OVE
  • Sal marina en escates

Per a la salsa romesco:

  • 3 tomaques madures
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 tomaques seques
  • 15 g d'ametles torrades
  • 20 g d'avellanes torrades
  • 250 ml d’oli OVE
  • 100 ml de vinagre de poma
  • 1 vitet
  • Pa torrat sense gluten
  • Brots i germinats
  • Sal
  1. Pelem les carxofes i les tallem per la meitat.
  2. Les cobrim amb oli i les coem durant 40 minuts.
  3. Torrem al forn les tomaques i els alls.
  4. Triturem la fruita seca amb el pa i el vitet.
  5. Hi incorporem la tomaca, els alls, la tomaca seca i el vinagre.
  6. Ho triturem emulsionat amb l’oli.
  7. Ho rectifiquem de sal i ho reservem.
  8. En una paella, saltem la carn vegetal.
  9. Servim les carxofes amb la salsa romesco.
  10. Ho decorem amb els germinats, ametles i sal en escates.

Xef vegetarià de referència

Anay es considera un xef vegetarià i s’ha especialitzat en la rebosteria saludable. Les seues creacions les fa a base d'ingredients naturals, ecològics i són respectuoses amb totes les sensibilitats, intoleràncies i al·lèrgies. Ha impulsat diversos projectes de cuina i consum de qualitat i saludable, i ha escrit un llibre que es diu Cereals sense gluten on ens ensenya a cuinar plats basats en cereals saborosos i nutritius però sense gluten, com l’arròs, la dacsa, la quinoa, el mill, l’amarant, el blat negre i el teff.

Receptes vegetarianes Receptes veganes

També et pot interessar