Carxofa confitada amb salsa romesco
Amb Anay Bueno
Fem una recepta molt senzilla amb carxofes de Benicarló, que confitarem i acompanyarem amb una salsa romesco i mossets de carn vegetal. Cuinem amb Anay Bueno del restaurant Cor de carxofa de Benicarló.
Anota!
Ingredients
- 6 carxofes de Benicarló
- 250 g de carn vegetal
- Oli OVE
- Sal marina en escates
Per a la salsa romesco:
- 3 tomaques madures
- 1 cabeça d’alls
- 2 tomaques seques
- 15 g d'ametles torrades
- 20 g d'avellanes torrades
- 250 ml d’oli OVE
- 100 ml de vinagre de poma
- 1 vitet
- Pa torrat sense gluten
- Brots i germinats
- Sal
Elaboració
- Pelem les carxofes i les tallem per la meitat.
- Les cobrim amb oli i les coem durant 40 minuts.
- Torrem al forn les tomaques i els alls.
- Triturem la fruita seca amb el pa i el vitet.
- Hi incorporem la tomaca, els alls, la tomaca seca i el vinagre.
- Ho triturem emulsionat amb l’oli.
- Ho rectifiquem de sal i ho reservem.
- En una paella, saltem la carn vegetal.
- Servim les carxofes amb la salsa romesco.
- Ho decorem amb els germinats, ametles i sal en escates.
Xef vegetarià de referència
Anay es considera un xef vegetarià i s’ha especialitzat en la rebosteria saludable. Les seues creacions les fa a base d'ingredients naturals, ecològics i són respectuoses amb totes les sensibilitats, intoleràncies i al·lèrgies. Ha impulsat diversos projectes de cuina i consum de qualitat i saludable, i ha escrit un llibre que es diu Cereals sense gluten on ens ensenya a cuinar plats basats en cereals saborosos i nutritius però sense gluten, com l’arròs, la dacsa, la quinoa, el mill, l’amarant, el blat negre i el teff.