Carxofes farcides

Fàcil
2 hores
4 persones

Molt aromàtiques

Carxofes farcides
Carxofes farcides
01 de març 2023 - 19:59

Tenim una recepta de carxofes farcides. I les farcirem, concretament, de corder, pésols i herba-sana. A banda de l'hortalissa més estimada de Benicarló, les herbes aromàtiques tindran un paper molt important en este plat.

A més, necessitaràs:

  • 12 carxofes 
  • 250 g de carn de corder picada 
  • 250 g de pésols congelats
  • 500 ml de caldo de pollastre o verdures
  • 90 ml de suc de llima
  • 1 porro
  • 2 ous 
  • Canella en pols
  • Pebre negre  
  • Menta seca 
  • Timó fresc 
  • Herba-sana
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Fregim el porro tallat molt fi i el reservem.
  2. Mesclem el porro amb la carn i els ous.
  3. Ho salpebrem, ho adobem amb canella, menta seca, timó i ho barregem.
  4. Netegem les carxofes i les farcim amb la carn.
  5. En una cassola, posem les carxofes amb el caldo i el suc de llima.
  6. Ho enfornem a 180 graus durant 40 minuts, aprox.
  7. A mitjan cocció, hi afegim els pésols i l’herba-sana.
  8. Ho deixem coure fins que les carxofes estiguen tendres.

Nutrició: carxofa

Espanya és el tercer productor mundial de carxofes (darrere d’Itàlia i Egipte) i és un dels països europeus que més en consumix. Són riques en hidrats de carboni, principalment inulina i fibra, però el més destacable de la seua composició és una sèrie de substàncies que es troben en poca quantitat, però dotades de notables efectes fisiològics positius: 

  • Esterols: limiten l'absorció del colesterol en l'intestí.
  • Cinarina: actua sobre el fetge augmentant la producció de bilis, i sobre els renyons provocant una major excreció d'orina.

També et pot interessar

stats