Carxofes farcides
Molt aromàtiques
Tenim una recepta de carxofes farcides. I les farcirem, concretament, de corder, pésols i herba-sana. A banda de l'hortalissa més estimada de Benicarló, les herbes aromàtiques tindran un paper molt important en este plat.
A més, necessitaràs:
Ingredients
- 12 carxofes
- 250 g de carn de corder picada
- 250 g de pésols congelats
- 500 ml de caldo de pollastre o verdures
- 90 ml de suc de llima
- 1 porro
- 2 ous
- Canella en pols
- Pebre negre
- Menta seca
- Timó fresc
- Herba-sana
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Fregim el porro tallat molt fi i el reservem.
- Mesclem el porro amb la carn i els ous.
- Ho salpebrem, ho adobem amb canella, menta seca, timó i ho barregem.
- Netegem les carxofes i les farcim amb la carn.
- En una cassola, posem les carxofes amb el caldo i el suc de llima.
- Ho enfornem a 180 graus durant 40 minuts, aprox.
- A mitjan cocció, hi afegim els pésols i l’herba-sana.
- Ho deixem coure fins que les carxofes estiguen tendres.
Nutrició: carxofa
Espanya és el tercer productor mundial de carxofes (darrere d’Itàlia i Egipte) i és un dels països europeus que més en consumix. Són riques en hidrats de carboni, principalment inulina i fibra, però el més destacable de la seua composició és una sèrie de substàncies que es troben en poca quantitat, però dotades de notables efectes fisiològics positius:
- Esterols: limiten l'absorció del colesterol en l'intestí.
- Cinarina: actua sobre el fetge augmentant la producció de bilis, i sobre els renyons provocant una major excreció d'orina.