Directes
Ara en la televisió
A LA SACA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Carxofes amb polp

Fàcil
1:45 hores
4 persones

De temporada

Carxofes amb polp
04 de maig 2024 - 20:05
  • 1 kg de polp
  • 7 carxofes
  • 300 g de tomaca
  • 300 g de ceba
  • 250 ml de vi blanc
  • 1 llima
  • 3 alls
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Netegem les carxofes i les reservem en aigua i suc de llima.
  2. Coem el polp i el reservem amb el caldo.
  3. Sofregim els alls i la ceba picats.
  4. Hi incorporem la tomaca i les carxofes i ho ofeguem.
  5. Hi incorporem el vi i, ho cobrim amb el caldo i ho deixem coure.
  6. A final de la cocció, hi incorporem el polp.
  7. Ho salpebrem i ho deixem coure 10 minuts.

El polp

Tot i que en l’actualitat és un producte car, el polp és un ingredient que ha estat vinculat a les èpoques de penúries i escassetat. Es tracta d'un animal noctàmbul que habita en fons arenosos, rocosos o en les praderies marines dels nostres mars, i el seu èxit culinari probablement es deu a la gran varietat de formes que tenim de cuinar-lo i presentar-lo. Torrat, fregit, sec, al forn, en vinagreta, guisat…

El principal inconvenient que té és la duresa de la seua carn, però la saviesa popular ho ha resolt amb solucions com ara tindre’l congelat uns dies abans de cuinar-lo o, si és fresc, “pegar-li una pallissa” colpejant-lo contra les roques o contra una superfície dura. 

Receptes amb peix

També et pot interessar