Carxofes amb polp
De temporada
Cuinem carxofes amb polp, que no "polp amb carxofes", ja que en este cas farem que les carxofes tinguen més protagonisme i que el polp faça el paper d’acompanyant.
Anota i descobreix la recepta!
Ingredients
- 1 kg de polp
- 7 carxofes
- 300 g de tomaca
- 300 g de ceba
- 250 ml de vi blanc
- 1 llima
- 3 alls
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Netegem les carxofes i les reservem en aigua i suc de llima.
- Coem el polp i el reservem amb el caldo.
- Sofregim els alls i la ceba picats.
- Hi incorporem la tomaca i les carxofes i ho ofeguem.
- Hi incorporem el vi i, ho cobrim amb el caldo i ho deixem coure.
- A final de la cocció, hi incorporem el polp.
- Ho salpebrem i ho deixem coure 10 minuts.
El polp
Tot i que en l’actualitat és un producte car, el polp és un ingredient que ha estat vinculat a les èpoques de penúries i escassetat. Es tracta d'un animal noctàmbul que habita en fons arenosos, rocosos o en les praderies marines dels nostres mars, i el seu èxit culinari probablement es deu a la gran varietat de formes que tenim de cuinar-lo i presentar-lo. Torrat, fregit, sec, al forn, en vinagreta, guisat…
El principal inconvenient que té és la duresa de la seua carn, però la saviesa popular ho ha resolt amb solucions com ara tindre’l congelat uns dies abans de cuinar-lo o, si és fresc, “pegar-li una pallissa” colpejant-lo contra les roques o contra una superfície dura.