Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Carxofes amb torró i "foie"

Fàcil
2 hores
4 persones

"Amb diners, carxofes, i amb papers, milotxes"

Carxofes amb torró i "foie"
14 de desembre 2022 - 19:59
  • 8 carxofes
  • 1 llima
  • 1 pastilla de torró blanet
  • 1 “foie” fresc 
  • Pasta “kataifi” o “kataif”
  • Pebre blanc o negre
  • Anou moscada
  • Sal en escames
  • Sal comuna
  1. Pelem les carxofes i les bollim amb llima i sal.
  2. Triturem el torró amb una mica d’aigua i el reservem.
  3. Adobem el “foie” amb les espècies i sal.
  4. El posem dins d’una safata a trossets i l’enfornem a 120 º C durant 2 minuts, aprox.
  5. Fem uns cilindres amb paper de plàstic transparent i els conservem en fred.
  6. Passem les carxofes bollides per una paella.
  7. Servim les carxofes amb el torró, sal en escames i el“foie”.
  8. Ho decorem amb pasta “katafi” fregida.

Nutrició: foie

Delícia per al paladar, però una bomba per a la salut. Es tracta d’una delicadesa que s'ofereix a preus desorbitats en els millors restaurants. El terme foie gras vol dir ‘fetge gras’, per la qual cosa ja podem intuir per on van els tirs. El salva que es tracta d’un producte que es pren en comptades ocasions. No obstant això, la important quantitat de greixos saturats i colesterol que aporta en desaconsellen totalment el consum en persones que estiguen tractant-se el colesterol i la hipertensió, que tinguen problemes cardiovasculars o que hagen de controlar-se el pes. Per a la resta de la població, se’n pot prendre perfectament, de manera puntual, i en el context d'una dieta sana i equilibrada. També se n’han d’abstindre propensos a patir gota.

Receptes amb carn Receptes de Nadal

També et pot interessar