Cassola de peix selvàtica
Del Perú
Cuinem cassola de peix selvàtica, una recepta d'origen exòtic, però que podem fer amb ingredients d'ací, tot i no tindre selva.
Pren nota!
Ingredients
- 1,5 kg de peix variat
- 100 g de faves
- 70 g de dacsa tendra desgranada
- 1 l de caldo de peix
- 2 creïlles
- 2 carlotes
- 1 iuca
- 1 ceba
- 1 tija d’api
- 1 all porro
- 1 tomaca
- Tomaca concentrada
- Julivert fresc
- All en pols
- Caiena en pols
- Crostons de pa
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- En una cassola, daurem la ceba, el porro i l’api picats.
- Hi afegim una cullerada de tomaca concentrada i la tomaca ratllada.
- Hi incorporem la iuca, la carlota, la creïlla, la dacsa i les faves.
- Hi agreguem l’all i la caiena en pols, ho cobrim amb caldo de peix i ho deixem coure durant 25 minuts, aprox.
- Netegem i trossegem el peix, el salem i l’afegim a la cassola, rectificant-la de caldo, si cal.
- Ho deixem coure, fins que el peix estiga fet, i ho completem amb uns crostons de pa i julivert picat.
La cassola de peix del Perú
Al Perú, la cassola de peix és un plat molt tradicional. Es tracta d’una olla de peix, però varia segons la regió de l’Estat on ens trobem. És per esta raó que existeixen nombroses receptes similars lligades per poc a cada gastronomia.
La cassola de peix selvàtica peruana es fa amb peix o crustacis salvatges de la regió, com ara el camaronet o altres espècies de peixos del Pacífic Sud. Això li confereix un sabor i aroma únics que no es troben en altres cassoles de peix que es cuinen al Perú.