Cigrons amb manetes i polp

Fàcil
75 minuts
4 persones

Morera i muntanya

Cigrons amb manetes i polp
Cigrons amb manetes i polp
04 de desembre 2023 - 20:05

Cuinem hui la recepta d'un guisadet que és tota una gràcia: cigrons amb manetes de porc i polp. Vaja, un “Morera i muntanya” en tota regla.

Pren nota!

  • 1 polp d’aprox. 1 kg
  • 2 peus de porc 
  • 400 g de cigrons
  • 1 carlota
  • 1 ceba
  • 4 alls
  • 1 tomaca
  • 2 fulles de llorer 
  • 2 creïlles 
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l'allioli:

  • 15 g d'espinacs
  • 1 all 
  • 1 ou 
  • Oli d’oliva suau
  • Sal
  1. En una olla, sofregim la ceba i els alls.
  2. Hi afegim la carlota i el llorer.
  3. Hi incorporem les manetes, la tomaca i pebre roig.
  4. Ho cobrim amb aigua i hi afegim els cigrons arremullats.
  5. Hi incorporem el polp, ho cobrim amb aigua i ho deixem coure.
  6. Escaldem els espinacs i els escorrem.
  7. Muntem un allioli amb els espinacs i el reservem.
  8. Retirem el polp, hi afegim les creïlles i ho deixem coure.
  9. Servim el guisat amb el polp torrat a la planxa.
  10. Ho acabem amb uns puntets d’allioli.

Nutrició: cigrons

Els cigrons són una font de proteïnes vegetals, ideals per a complementar una dieta vegetariana o vegana, contenen fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta (fan assaciar la fam). Alt contingut de ferro i baixa aportació calòrica (ideals per a esportistes). Moltes vitamines. La farina de cigrons destaca perquè és una farina sense gluten.

També et pot interessar

stats