Cigrons amb manetes i polp
Morera i muntanya
Cuinem hui la recepta d'un guisadet que és tota una gràcia: cigrons amb manetes de porc i polp. Vaja, un “Morera i muntanya” en tota regla.
Pren nota!
Ingredients
- 1 polp d’aprox. 1 kg
- 2 peus de porc
- 400 g de cigrons
- 1 carlota
- 1 ceba
- 4 alls
- 1 tomaca
- 2 fulles de llorer
- 2 creïlles
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Sal
Per a l'allioli:
- 15 g d'espinacs
- 1 all
- 1 ou
- Oli d’oliva suau
- Sal
Elaboració
- En una olla, sofregim la ceba i els alls.
- Hi afegim la carlota i el llorer.
- Hi incorporem les manetes, la tomaca i pebre roig.
- Ho cobrim amb aigua i hi afegim els cigrons arremullats.
- Hi incorporem el polp, ho cobrim amb aigua i ho deixem coure.
- Escaldem els espinacs i els escorrem.
- Muntem un allioli amb els espinacs i el reservem.
- Retirem el polp, hi afegim les creïlles i ho deixem coure.
- Servim el guisat amb el polp torrat a la planxa.
- Ho acabem amb uns puntets d’allioli.
Nutrició: cigrons
Els cigrons són una font de proteïnes vegetals, ideals per a complementar una dieta vegetariana o vegana, contenen fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta (fan assaciar la fam). Alt contingut de ferro i baixa aportació calòrica (ideals per a esportistes). Moltes vitamines. La farina de cigrons destaca perquè és una farina sense gluten.