Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Coca d'albergina i anxoves

Fàcil
2 hores
4 persones

De Meliana

Coca d'albergina i anxoves
09 de maig 2023 - 19:59
  • 2 albergines
  • 8 anxoves grans
  • 1 llanda de tonyina en oli
  • 1 ceba
  • 1 pimentó verd italià
  • 1 pimentó roig
  • 1 tomaca
  • 1 ou
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la massa:

  • 250 g de farina
  • 125 ml d’aigua
  • 45 ml d’oli OVE
  • Rent fresc
  • Sal
  1. Enfornem les albergines a 180 °C durant 20 minuts.
  2. Per a fer la massa, hi afegim l’aigua, el rent, l’oli, la sal i la farina, i ho pastem bé.
  3. Tapem la massa i la deixem fermentar durant 1 hora.
  4. Sofregim la ceba i els pimentons.
  5. Hi incorporem l’albergina i la tonyina esmicolada.
  6. Ho salpebrem i ho sofregim bé.
  7. Hi afegim la tomaca i ho deixem coure 5 minuts.
  8. Dividim la massa, l’estirem i la pintem amb ou batut.
  9. Hi repartim el sofregit per damunt i hi disposem les anxoves.
  10. Ho enfornem a 180 °C durant 25 minuts.

Tipus d'albergines

Principalemnt, tenim la morada, la ratllada, la blanca i la verda. De blanca és més difícil trobar-ne, ja que el seu cultiu és menys freqüent perquè és més delicat de conservar. Té una pell fina que es taca fàcilment i s’oxida ràpid. La verda també és més difícil de trobar, mentre que de morades i ratllades sí que en tenim més. Les ratllades solen tindre la pell més fina i les llavors més xicotetes. De la mateixa manera, el sabor no és tan amarg com el de la morada. Avantatges de la morada: es conserva molt bé i aguanta més temps.

Receptes valencianes Receptes amb peix

També et pot interessar