Coca d'albergina i anxoves
De Meliana
A Meliana es va fer un concurs de receptes entre els veïns i veïnes per a elaborar el receptari del poble i d’aqueix recull ix esta recepta, la coca d'albergina i anxoves. Ja anem de cara a l’estiu, i estes receptes són molt pràctiques per a deixar-te-les fetes per a sopar a la fresca.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 2 albergines
- 8 anxoves grans
- 1 llanda de tonyina en oli
- 1 ceba
- 1 pimentó verd italià
- 1 pimentó roig
- 1 tomaca
- 1 ou
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Per a la massa:
- 250 g de farina
- 125 ml d’aigua
- 45 ml d’oli OVE
- Rent fresc
- Sal
Elaboració
- Enfornem les albergines a 180 °C durant 20 minuts.
- Per a fer la massa, hi afegim l’aigua, el rent, l’oli, la sal i la farina, i ho pastem bé.
- Tapem la massa i la deixem fermentar durant 1 hora.
- Sofregim la ceba i els pimentons.
- Hi incorporem l’albergina i la tonyina esmicolada.
- Ho salpebrem i ho sofregim bé.
- Hi afegim la tomaca i ho deixem coure 5 minuts.
- Dividim la massa, l’estirem i la pintem amb ou batut.
- Hi repartim el sofregit per damunt i hi disposem les anxoves.
- Ho enfornem a 180 °C durant 25 minuts.
Tipus d'albergines
Principalemnt, tenim la morada, la ratllada, la blanca i la verda. De blanca és més difícil trobar-ne, ja que el seu cultiu és menys freqüent perquè és més delicat de conservar. Té una pell fina que es taca fàcilment i s’oxida ràpid. La verda també és més difícil de trobar, mentre que de morades i ratllades sí que en tenim més. Les ratllades solen tindre la pell més fina i les llavors més xicotetes. De la mateixa manera, el sabor no és tan amarg com el de la morada. Avantatges de la morada: es conserva molt bé i aguanta més temps.