Coca dolça de Sant Joan

Fàcil
2 hores
4 persones

Els catalans la coneixen bé

Coca dolça de Sant Joan
Coca dolça de Sant Joan
21 de desembre 2023 - 20:10

Cuinem una coca dolça de Sant Joan, molt típica a Catalunya, que poc o res té a veure amb la recepta de coca de Sant Joan que hem fet alguna vegada. Ací celebrem Sant Joan amb coques salades i a Catalunya amb coques dolces.

Pren nota!

  • 400 g de farina
  • 20 g de rent fresc
  • 75 g de mantega
  • 75 g de sucre
  • 75 ml de llet
  • 2 ous (un per a pintar)
  • 1 rovell
  • Pinyons
  • Cireres confitades
  • Ratlladura de llima (o taronja)
  • Sal

Per a la crema:

  • 200 ml de llet
  • 40 g de sucre
  • 2 rovells
  • 2 cullerades fècula de dacsa
  • 1 branca de canella
  • 1 corfa de llima
  1. Bollim la llet amb la canella i la corfa de llima.
  2. Batem els rovells amb el sucre i la fècula de dacsa.
  3. Hi incorporem a poc a poc la llet aromatitzada.
  4. Ho portem al foc i ho coem sense deixar de remoure-ho.
  5. Quan comence a espessir-se, ho retirem i ho reservem.
  6. Batem la farina amb la mantega i el rent.
  7. Hi aboquem un ou, el rovell i la llet i ho pastem.
  8. Ho deixem fermentar.
  9. Estirem la massa i li fem uns solcs en diagonal i hi posem crema, pinyons i mitges cireres.
  10. Hi posem la crema, mitges cireres i pinyons, ho pintem amb ou i ho empolvorem amb sucre.
  11. La deixem fermentar 15 minuts més.
  12. L’enfornem a 175 °C.

Les coques mediterrànies

Les coques unifiquen tots els pobles de la Mediterrània, ja que en totes estes cultures hi ha algun plat o element que consisteix amb un pa pla, amb farcit o sense, que sol acompanyar celebracions i ocasions especials. Pensem només en la pizza com una coca més.

També et pot interessar

stats