Coca escudellada de carabassa amb llet merengada
Una coca amb un toc magistral
Les coques són un plat molt característic de la cuina valenciana. No hi ha cap comarca a la nostra comunitat que no tinga les seues coques i totes són per a emmarcar.
Aquesta coca que cuinem hui porta un toc de carabassa que la fa molt especial, a més, aquesta acompanyada de llet merengada.
Prenem nota!
Ingredients
- 250 g de carabassa torrada
- 250 g de farina
- 200 g de sucre
- 4 sobres de llimonada (2 de cada color)
- 3 ous
- Neules per a la base
- Panses
- Anous
- Canella
- Oli OVE
- Sal
Per a la llet merengada:
- 500 ml de llet sencera
- 100 g de sucre
- 3 clares d'ou
- 1 rameta de canella
- Corfa i ratlladura de llima
- Canella en pols
- Fulles d’herba-sana
Elaboració
- Infusionem la llet amb la canella, la corfa de llima i el sucre.
- Quan alce el bull, la colem, l’aboquem a un motle i la congelem durant dos hores.
- Per una altra part, batem els ous amb el sucre i hi afegim la carabassa.
- Hi incorporem els sobres de llimonada i la farina, i ho batem.
- En una safata de forn, posem porcions de massa sobre cada neula i hi afegim anous, panses, un poquet de sucre i canella.
- Ho enfornem a 180 °C durant 15 minuts.
- Per a la llet merengada, muntem les clares d'ou.
- Les incorporem a la llet congelada i ho batem tot.
- Servim la coca en un plat i la llet merengada en un got, amb ratlladura de llima, canella i unes fulles d’herba-sana.
Curiositats
Es diu coca escudellada perquè se sol escudellar sobre el paper (o sobre oblees) amb una cullera.
Tot i que és originària de la Ribera Alta (com la coca cristina) és molt popular en totes les nostres comarques.