Coca de taronja i cacau del collaret
Més valenciana no pot ser
Prepararem un dolcet d’allò més valencià: una coca de taronja i cacau del collaret. És una recepta típica del poble de Meliana, que va ser una zona històrica de cultiu de cacau del collaret, però actualment ja no se’n cultiva.
Necessitem:
Ingredients
- 500 g de farina
- 500 g de sucre
- 500 ml d’oli de gira-sol
- 8 ous
- 1 taronja
- 2 sobres de rent químic
- 75 g de cacau del collaret pelat
Elaboració
- Li llevem a la taronja les puntes i els pinyols.
- La triturem i ho reservem.
- Mesclem els ous, el sucre i la taronja.
- Incorporem l’oli i la farina amb rent.
- Hi afegim els cacaus i ho barregem bé.
- Ho aboquem en una llanda i ho empolvorem amb sucre.
- Ho enfornem a 160 °C durant 45 minuts.
Nutrició: cacauet
Com ja hem comentat alguna vegada, encara que es considere fruita seca, el cacau amb corfa és un llegum i, en general, se sol vendre torrat. Malgrat la seua elevada aportació calòrica, el percentatge d'àcids grassos saturats que té és acceptable i la quantitat de sucre dels hidrats de carboni és realment bona. Però si hi ha una cosa en la qual els cacauets destaquen especialment és en el percentatge relativament elevat d’L-arginina, una substància que regula diferents hormones.