Coca de tomaca i tonyina
Com a bona recepta tradicional, cada poble té la seua variació
On comença la coca i on acaba la pizza? Se sol dir que totes les pizzes han de dur salsa de tomaca i formatge, cosa que la coca no necessita.
Ingredients
- 6 tomaques
- 2 cebes
- 1 pimentó roig
- 300 g de tonyina de sorra
- Julivert
- Pinyons
- 3 alls
- 1 ou
- Oli OVE
- Sal
Per a la pasta:
- 450 g de farina
- Ratlladura de llima
- 250 ml d’aigua
- 90 ml d’anís sec
- Rent
- Sal
Elaboració
- Pastem bé els ingredients de la massa.
- Sofregim l'all i les verdures i la tonyina dessalada i desfeta.
- Ho ofeguem tot a foc lent i agreguem el julivert i els pinyons.
- Estenem la meitat de la pasta i l’enfornem.
- Quan comence a rossejar-se, la traiem i col·loquem el sofregit per damunt.
- Cobrim amb l’altra meitat de la pasta, la pintem amb ou batut i la tornem a posar al forn.
Anècdota
La paraula sorra, en aquest cas, no significa 'arena', sinó que prové de l'àrab i significa 'ventre' i se sol fer una mala traducció. Molta gent en castellà li diu "atún de arena".