Conill amb allioli

Intermedi
50 minuts
4 persones

Allioli fet a ma

Conill amb allioli
Conill amb allioli
25 de gener 2023 - 19:59

Hui farem conill amb allioli. Esta recepta ens ve de la comarca de la Canal de Navarrés, una zona de gran valor ecològic amb una gastronomia molt rica. Originàriament, este plat es fa amb conill de muntanya.

Pren nota!

  • 1 conill
  • 3-4 creïlles
  • 1 pimentó roig
  • 1 pimentó verd
  • 1 ou
  • 2 alls
  • Ametles torrades
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Aigua
  • Sal
  1. Torrem els pimentons a la flama o al forn.
  2. Els pelem, els espenquem i els reservem.
  3. Trossegem el conill i el salpebrem.
  4. El posem en una font amb les creïlles.
  5. Ho arruixem amb oli i ho enfornem a 180 °C durant 30 minuts.
  6. Per a l’allioli, batem l’ou i els alls.
  7. Hi afegim un pessic de sal i ho emulsionem vessant-hi oli.
  8. Preparem una picada amb ametles, julivert i aigua.
  9. Aboquem la picada al conill i ho enfornem uns minuts més.
  10. Servim el conill amb les creïlles, les verdures i l’allioli.

Nutrició: carn de conill i pimentons

La de conill, és una carn ideal per a tots aquells que volen dur una dieta baixa en calories: és una carn magra, dietètica i fàcil de digerir. A més, quasi no té greixos saturats ni sodi, de manera que també és una carn perfecta per a persones amb problemes d’hipertensió.

El pimentó és una hortalissa amb un valor energètic molt baix (27 kcal), on el principal component és aigua, seguit d’hidrats de carboni. El seu contingut proteic és molt baix i a penes aporta greixos. A més de ser una bona font de fibra, de minerals (principalment potassi) i de vitamines, principalment la vitamina C de què, com hem apuntat moltes vegades, en té més quantitat que qualsevol fruita. Però esta dada hem de tractar-la en un context adequat: la quantitat de fruita que mengem, en relació amb la de pimentons sol ser molt major, i a més, el pimentó solem cuinar-lo, per la qual cosa es perd prou quantitat d’esta vitamina, que és sensible a la calor i als canvis de temperatura (termolàbil).

També et pot interessar

stats